Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Резиме сезоне 2011/12; 4.део: Велики рез за ренесансу Звезде

Пораз од Војводине био је само кап која је прелила чашу, па је Звездаштво очекивало реакцију клуба и драстичне промене, јер је од још једне сезоне практично остала само шанса да се „појури“ трофеј националног Купа. Роберт Просинечки добио је потпуну слободу у довођењу играча, а десна рука био му је генсек Ђорђе Стефановић.

У клубу су решили да играчи који су миљама далеко од квалитета који је Звезди потребан напусте екипу, уз још неке играче који су то због (не)дисциплине „заслужили“, као и оне који нису оправдали очекивања. Клуб напуштају капитен Ненад Ковачевић,  Савио, Ли Ади, Стеван Рељић, Никола Игњатијевић

Што се долазака тиче, Филип Младеновић је још током јесени био виђен на Маракани, а појавиле су се реалне шансе да тим појача и некадашњи првотимац, Марко Перовић, који је токон јесењег дела шампионата тренирао са Звездом. Ту је наравно био и Винисијус Пашеко, који се након тешке повреде вратио, као и нада навијача да ће га коначно овог пролећа видети у дресу Звезде, у издањима каква се очекују од момка који је летос имао епитет највећег појачања.

Изненађење је стигло из Шпаније. Након само четири месеца, Душко Тошић напушта Бетис и враћа се на Маракану, а Роберт Просинечки најављује искусног фудбалера као новог штопера. Његов партнер у последњој линији требало је да буде Никола Максимовић, млади репрезентативац, који је био на корак од преласка из ужичке Слободе. Са њим „у пакету“ већ је „виђен“ нападач Филип Касалица, који је у новембру био стрелац против Звезде у Ужицу. Такође, потписао је и један од најбољих играча лиге, млади Лука Миливојевић. Изненађујућ је можда био долазак момка из Гане и повременог репрезентативца те земље, брзоногог Натанијела Асамое, који је стигао на пробу, а након суда Роберта Просинечког, потписао уговор са Звездом.

Да се клуб враћа на политику која је годинама и деценијама давала резултате сведочила је и одлука Просинечког да првом тиму прикључи младог Ожеговића из омладинског тима и „Сопоћане“ Крнету и Ђуричковића. Када су сви ови трансфери реализовани, још нека имена довођена су у везу са клубом, али није било назнака да ће бити још појачања.

У јеку ових догађања стигла је и афера „Јанковић“, која је покварила расположење међу Звездашима. Плавокоси момак, који је захваљујући Роберту Просинечком постао рекордер клуба заједно са својим родитељима, тј. мајком, требало је да одлучи да ли ће потписати професионални уговор и отићи на припреме у Анталију. У минут до дванаест, Јанковић потписује трогодишњи, веома уносан уговор за свој узраст и одлази са остатком екипе у Турску. Медији су писали да је једном ногом у Роми, а он је на припремама пружао одличне партије и радио.

Као гром из ведра неба, још два играча прикључују се екипи на припремама. Били су то Марко Мирић, играч Спартака и потпуна непознаница, Лука Милуновић, који је стигао из Белгије. Ипак, припреме су одмицале, тим се припремао, али играо веома слабо. Неки су из својих топлих фотеља тих зимских дана „спремили отказ“ Просинечком и жестоко критиковали, иако су у питању биле припремне утакмице и уигравање тима. Ипак, очекивало се да на пролеће гледамо неку нову Звезду, јер је и играчки кадар то наговештавао.

Све је било спремно за пролећну премијеру…

 

Сутра: 5. део: Величанствен почетак новог пролећа

Трећи део

Повезане вести

7 comments

dr мај 31, 2012 at 20:11

Ako ove godine ne udjemo u Ligu Evrope sledece necemo ni u ludilu,zato sto sada imamo koeficijent 10.0,i gleda se zadnjih 5 godina,u tome i jeste problem jer sledece godine mi gubimo koeficijent iz sezone 2007/2008 koja je nasa najjaca sezona sa 4.5 koeficijentom,sledece sezone 2008/2009 smo imali 0.6. Tako da cemo otprilike da spadnemo sa 10.0 na 6.0,i bicemo nepovlasceni i u trecem krugu i u cetvrtom. Znaci ove godine moramo da zapnemo svim silama,da bi spasili i sledecu sezonu.

Reply
Tomica јун 2, 2012 at 21:00

nazalost sve sto si rekao je tacno… ove sezone moramo da napadnemo i ligu i kup a i moracemo da udjemo u ligu evrope kako bi smo imali isti koeficijent….

Reply
ako cemo realno мај 31, 2012 at 10:47

To nije bio bas toliko dobar prelazni rok,ako je tacno da je Miric placen 280 000 i Afrikanac 200 000 evra,jer za taj novac se moze u ovom prelaznom roku dovesti neki slobodan igrac odnosno za platu tog igraca bi bile utrosene te pare,a ima dosta uglavnom iskusnih dobrih igraca,kojima isticu ugovori,ali ima i par mladjih kao sto je Urugvajac Lodeiro iz Ajaksa,koji sigurno u buducem klubu nece imati platu kakvu mu Zvezda ne moze ponuditi,a to bi bila sigurna investicija,jer ako u holandskoj ligi na 13 utakmica zabelezi dobrih 6 asistencija uz 2 postignuta gola,a u LS gol protiv Dinama onda je za ocekivati da bi i u ligi Srbije imao duplo bolji ucinak,a mozda jos bolje resenje bi bio Spanac Riverola iz Barselone B cije sam utakmice pratio preko interneta ove polusezone i u svih 6-7 utakmica koje sam gledao taj igrac je bio igrac meca iako je postigao svega 5 golova,a koliko znam u rezervnom timu Barselone niko nema platu vecu od 200 000 po sezoni tako da i njega nas klub bi mogao placati,a valjda Prosinecki zna za tog igraca,jer je gledao treninge tog tima kad je bio tokom zimske pauze u Barseloni od koje ne mora uzimati igraca na pozajmicu vec samo tog slobodnog igraca sto igra na poziciji levog veznog,ali nije levonog,ali nije ni Inijesta,pa dominira po levoj strani,a Riverola je taj profil igraca i u njemu bi Prosinecki dobio pravog igraca Barselone cak je i rodjen u Barseloni,dakle kompletnu Barsinu skolu je prosao,a realno sa Milijasem ne bi mogao da igra tu igru kakvu trener hoce iako sam ja uvek za to da sto vise Zvezdasa bude u Zvezdi.

Reply
Collonelo мај 31, 2012 at 13:06

Druze kad si vec realan jel realno da igrac iz Barse B dodje u ovakvu Zvezdu?Stavi se na njegovo mesto i kad na to dodas da barsa svake sezone ukljuci nekoliko klinaca u I tim onda ne znam bas koliko je realno da nas neko pojaca iz Barsine skole.Ne mora da znaci da dobra su sva dobra pojacanja skupa.Prve svega nama trebaju dobri ali DOBRI !!!!! skauti !!! Jer svi znamo odakle je Hulk dosao u Porto a ima jos milion takvih slucajeva ali u zvezdi su se dovodila pojacanja uz par dobrih reci „starih prijatelja“i uz dvd….Vidi se da Robi zna sta radi ili da bar ima plan sad ne zavisi sve od njega vec i od Lukica pa nadalje.Jbg druze takva su vremena upropastili nas krimilanci skroz !!!Kakva nam je drzava mi se jos i dobro drzimo.

Reply
marko мај 30, 2012 at 22:59

kapiten savio? 😀

Reply
Delija_ZH мај 30, 2012 at 23:04

sta nisi znao? 😛

Reply
milos 90 мај 30, 2012 at 22:50

odlican tekst!!! Nista nefalI!!! Danas rodjendan Dzaji,Gerardu i mom ortaku!!! 😀

Reply

Leave a Comment