Moja Crvena Zvezda
БлоговиВладимир

Vaskrsnuće duha prošlosti ili neprevaziđeni kompleksi Nenada Bjekovića

Nenad Bjeković

Prvi Kup derbi je završen. Komšije su uz puno sreće i malo znanja, moramo priznati, zasluženo stigle do opipljive prednosti, ali ono što svakako može više da brine od samog rezultata je buđenje duhova prošlosti, koji su napravili svoju derbi uvertiru, a zatim i organizovali „treće poluvreme“.

Duh u vidu Nenada Bjekovića, koji je tokom 2007. godine isteran iz njegovog kluba, nakon godina mirovanja, ponovo se osetio jakim i uzeo u usta ime Crvene zvezde. U danima koji su prethodili derbiju, dotični „gospodin“ je u intervjuu jednom dnevnom listu izjavio:

– Razlika u klasi dve ekipe je prevelika. Partizan je dominantan u svakom pogledu. Za Partizan igraju fudbaleri kojima je utakmica sa Crvenom zvezdom nešto sasvim normalno, jer su osetili barut u Ligi šampiona. Sa druge strane ne sećam se kada je Zvezda igrala u Evropi, odnosno kada je igrala neki ozbiljan meč. Njima je duel sa nama važniji od onoga u Bariju i eventualnu pobedu sigurno vrednuju više od te nad Olimpikom. Doživljavaju nas kao vrhunac sezone.

Na tu derbi uvertiru, dotični „gospodin“ se nadovezao i sramnim izjavama nakon susreta koje je preneo isti dnevni list:

– Zna se ko je ko u srpskom fudbalu. Treba jasno rasuditi koga i u kojoj meri treba respektovati. Partizan je mnogo bolji od Crvene zvezde i rezultat je trebao biti barem 5:0. Ipak će to ekipa da postavi na svoje mesto na revanšu na Marakani. Ekipu sada očekuje težak duel sa Radom u prvenstvu, ekipom koja je mnogo bolja od Crvene zvezde i zato Kup treba zaboraviti.

Da li ovakve izjave „gospodina“ Bjekovića treba komentarisati? Apsolutno ne. Ali ipak ne možemo da ih ignorišemo i moramo obavestiti široku javnost na sve ono što govori „gospodin“ čija mržnja prema Crvenoj zvezdi prevazilazi njegovu ljubav prema svom klubu. Komentar ovih izjava ostavljamo Vama, posetiocima našeg sajta, a dotičnom možemo poručiti samo da u buduće kada u usta uzima ime Crvene zvezde mora stajati u stavu mirno iz strahopoštovanja. A o hvalospevima na račun učešća, odnosno statiranja u Ligi šampiona, dovoljno govori slogan koji je kružio Beogradom i Srbijom još pre par godina:

CRVENA ZVEZDA POBEDNIK KUPA ŠAMPIONA BEZ PORAZA, PARTIZAN UČESNIK LIGE ŠAMPIONA BEZ POBEDE.

Svakome prema zasluzi, ali kompleksi su večni.

Повезане вести

1 comment

dalibor дец 31, 2011 at 22:34

kad spomenete bjekovica stanite mirno

Reply

Leave a Comment