Moja Crvena Zvezda
Анализе

Како „препливати Језеро“ и стићи до финала?

Pogled ka finalu - Sava Lesic

Кошаркаши Црвене звезде савладали су крагујевачки Раднички 76:62 у другом сусрету полуфиналне серије плеј-офа. Сада сви са нестрпљењем ишчекујемо мајсторицу у крагујевачком „Језеру“ уз наду да пулени тренера Светислава Пешића могу до тријумфа.

Међутим, интересантно је видети како су то црвено-бели надвисили госте из Крагујевца.

Првих двадесет минута игре протекло је у правој рапсодији наших кошаркаша. И поред чињенице да је и тада проценат шута био делимично лош, момци су фанатичном борбеношћу надоместили све недостатке. Не ретко се дешавало да црвено-бели имају не само други, већ и трећи, па и четврти напад захваљујући фантастичном офанзивном скоку. По истеку друге деонице сусрета, Звезда је имала девет офанзивних скокова, наспрам нити једног офанзивног скока гостујуће екипе. Многи су током сусрета коментарисали да се до такве предности стигло и захваљујући лошем шутерском дану Крагујевчана. Донекле, таква констатација и јесте тачна, али мора се сагледати да и гости, захваљујући одбрани нашег тима, и нису имали велику могућност у одабиру шута. Главне полуге Крагујевчана Павковић, Сајмон и Скот су били одлично чувани, па је овај трио забележио заједно свега 19 поена.

Након одлично одигране две четвртине, као по правилу уследио је пад. Поново су на видело изашли сви недостаци нашег тима. Трећа четвртина је у највећој мери протекла у конфузној игри и неорганизованом нападу. Гости су готово стигли до егала, али превасходно захваљујући појединачном квалитету, црвено-бели су успели да задрже предност и не дозволе ривалу да преломи сусрет. Последња деоница донела је консолидацију у нашим редовима, што је било сасвим довољно да се забележи убедљива победа.

Интересантно је видети и појединачни учинак наших кошаркаша током другог плеј-оф дуела са Радничким из Крагујевца:

Филип Човић:

За разлику од ранијих сусрета, Филип Човић у овом мечу није имао апсолутно никакав учинак. На паркету је провео свега два минута тако да и није имао времена да значајније учествује у тријумфу.

 

 

 

Миле Илић:

Популарни Јао Миле је коначно у црвено-белом дресу показао оно што свакако уме и зна. На паркету је провео 16 минута и слободно се може рећи да је противнике доводио до лудила. У потпуности је затворио рекет и надоместио нешто слабију представу Петра Поповића. Илић је забележио укупно шест поена. Са линије слободних бацања имао је максималан учинак (2/2), док је у шуту за два поена остварио учинак од 40% (2/5). Забележио је седам скокова (два офанзивна) и имао три асистенције.

Свакако овакав Илић је неопходан Црвеној звезди за врхунске резултате.

Бранко Лазић:

Била је ово једна од лошијих представа Бранка Лазића. Статистички гледано био је најслабији појединац у црвено-белом табору. За осам минута у игри забележио је свега два поена, али је имао и четири личне грешке. Није имао прилику да стаје на линију слободних бацања, а из игре је имао учинак од 50% (1/2). За три поена није био успешан из два покушаја. Уз све то остварио је и један дефанзивни скок.

Лазић може бити и један од кључних играча у предстојећем дуелу, јер његов учинак је недостајао у овом сусрету, али је евидентно да ће бити важан фактор баш у моменту када то буде неопходно.

Немања Недовић:

Велики виртоуз кошаркашке игре показао је поново свој раскошан таленат. Иако је по поентерском учинку остварио „свега“ осам поена за 19 минута игре, Недовићева игра за целокупну екипу је непроценљива. Са линије слободних бацања Недовић је имао учинак од 66,7% (2/3), а у шуту за два поена 75% (3/4). Забележио је и по један дефанзивни и офанзивни скок, а имао је и три асистенције.

Недовић је био покретачка снага нашег тима, али би његов кошгетерски учинак могао и морао бити бољи у Крагујевцу. Још једном је доказао да је сигурно највећи бисер српске кошарке.

Сава Лешић:

Велики борац је још једном показао фанатичну борбеност. Понека грешка само је последица велике жеље да се стигне до жељеног циља. Лешић је на паркету провео 26 минута и постигао четири поена. Са линије пенала имао је учинак од 50% (2/4), за два поена 33,3% (1/3), док за три поена из три покушаја није био успешан. Појединачно гледано, Лешић је имао највећи број скокова, чак 10, а од тога четири офанзивна, а забележио је и једну асистенцију.

Лешићева борбеност је свакако неопходна у освајању „Језера“, а уз мало више концентрације и учинак ће бити већи.

 

Бојан Суботић:

Суботић је на паркету провео 14 минута, али без кошгетерског учинка. Имао је само један покушај шута за два поена, али је био непрецизан. Ипак, мора се нагласити да је остварио три дефанзивна скока. Уз то забележио је и једну блокаду.

Од Суботића се свакако очекује боље издање у Крагујевцу.

 

 

Вук Радивојевић:

Капитен је одиграо капитенски. Слободно се може рећи да је најискуснији играч био продужена рука тренера Пешића на паркету. Када је требало Вук је убрзавао игру, а када је требало зано је и да „стане“ на лопту. Иако, још увек недовољно спреман, одиграо је 17 минута и постигао пет поена. За два поена је имао учинак од 50% (1/2), док је нешто непрецизнији био за три поена 20% (1/5). Радивојевић је имао и два скока, а забележио је и четири асистенције.

Евидентно је да Вук Радивојевић након дуге паузе, из меча у меч игра све боље и да се од њега тек могу очекивати праве партије.

Урош Николић:

Реално гледајући, Николић као трећи центар екипе није имао запаженији учинак, али је своју ролу коректно одрадио. За шест минута у игри забележио је један дефанзивни скок и једну блокаду. Није био у прилици да поентира.

Урош Николић је свакако важан шраф у игри Светислава Пешића, јер се на њега увек може рачунати да одради тактичке замисли.

 

Омар Томас:

Након слабије представе у Крагујевцу, Омар Томас је показао све што зна. Довољно је рећи да је био МВП дугог сусрета. Уз индекс успешности од 33, Томас је забележио и 23 поена. Са линије слободних бацања 100% (4/4), за два поена 62,5% (5/8) и за три поена 75% (3/4). Остварио је и 5 скокова и исто толико асистенција. Просто је својом игром учинио и саиграче да буду бољи, а у моментима када је екипа психички и физички падала, знао је да шутевима са дистанце врати екипу у игру.

Томас се очигледно враћа у форму којом је не тако давно заслужио и епитет МВП играча италијанског кошаркашког првенства. Од њега се много очекује и у Крагујевцу.

Андреја Милутиновић:

Неретко оспораван, млади Андреја Милутиновић је показао зашто је тренер Пешић инсистирао на продужењу уговора са овим играчем. Сусрет је отворио тројком у само дно мрежице, а затим је нанизао 14 поена. Са учинком за два поена од 66,7% (4/6) и за три поена 40% (2/5) био је уз Томаса најбољи појединац сусрета. Милутиновић је успео и да забележи чак осам скокова (три офанзивна) и једну асистенцију и све то за 26 минута у игри.

Андреја Милутиновић је подсетио на своје најбоље овосезонске партије и најавио да ће и у мајсторици бити кључ надајмо се победе и пласмана у жељено финале.

Бојан Поповић:

Искусни плеј током целе сезоне знао је да осцилира, али је ипак у овом сусрету показао квалитет. Доста добро је одиграо 21 минут и имао учинак од 12 поена. Слободна бацања 100% (2/2), за два поена 33,3% (2/6) и за три поена 50% (2/4). Поповић је остварио и један дефанзивни скок и две асистенције.

Од искусног плеја свакако се очекује да целокупан свој квалитет покаже када то буде најважније, а то је свакако наредни дуел у Крагујевцу.

 

Петар Поповић:

Велики Звездаш и сјајни кошаркаш, није имао своје вече. За 18 минута имао је негативан индекс корисности, али је његова слабија партија надомештена сјајном игром Милета Илића. Популарни „Поп“ остварио је учинак од свега 2 поена 25% (1/4). Имао је и три скока и једну асистенцију.

Петар Поповић је показао сасвим сигурно најслабију партију током ове сезоне, али је извесно да ће веч у наредном сусрету он бити онај стари, јер велики борац не може да има две лоше вечери узастопно.

 

На крају, треба напоменути и навијаче који су готово до последњег места испунили халу „Пионир“. Свих 40 минута навијање није престајало и давало је прави ветар у леђа нашим кошаркашима.

Следећа станица је Крагујевац и хала „Језеро“, а сви смо сигурни да се и из „пакла“ Језера враћамо уздигнуте главе.

 

 

 

Повезане вести

12 comments

mmm мај 30, 2012 at 13:29

Besiktas suspendovan , znaci , u 3 kolu ne moze da se padnemo sa Anzijem jer ce on napredovati jedno mesto , tako da ce biti u listi povlascenih …

Reply
ZVEZDA-KG мај 30, 2012 at 15:58

Anzi po meni nije nikakva ekipa! Nemaju Roberta Karlosa vise, otiso im je i Dzudzak koji im je bio najbolji igrac, a postoji mogucnost da ostanu i bez Etoa jer ga zeli Barsa i PSZ. A golmana Ahmedova trazi Malaga i Arsenal. Njima su za sad glavni igraci Samba , Zirkov, Busufa i Eto, s tim sto Zirkov vise nije onaj stari i samo je na papiru opasan, Eto takodje, izgubio je motivaciju. Ostali su losi i prosecni su igraci, a poznato je da nemaju nikakvu taktiku ni igru i poznato je da su u Anziju prvenstveno zbog novca. DA MOGU DA BIRAM PROTIVNIKA U 4.KOLU IZ MOMENTA BIH IZABRAO ANZI. Naravno voleo bih da izvucemo Steauu,Bukurest(Dinamo ili Rapid) Ali ako mi nude Liverpul,Romu,Njukastl ili ostale bauke biram Anzi.

Reply
Aca мај 30, 2012 at 13:15

http://www.kkcrvenazvezda.rs/index.php/article/pobeda-delija
Uprava tog malog i nebitnog kluba kk radnicki nece dati ulaznice za Delije.Videli su sinoc kakva je to lavina sa tribina. Cist bezobrazluk.Gde je sada kss ? Sramota.

Reply
losmi мај 30, 2012 at 13:36

to su bre nevidjeni seljaci.Njihova nazovi podrska se zasniva na konstantnom vredjanju Zvezde,trenera i igraca.Sinoc su mogli da vide kako izgleda pravo navijanje.Ovo bi momcima moralo da bude jos jedan motiv vise da te seljake vrate gde im je i mesto-u rupu bre

Reply
kosta мај 30, 2012 at 13:11

Bila je ovo jedna od lošijih predstava Branka Lazića. Statistički gledano bio je najslabiji pojedinac u crveno-belom taboru.Kada je lazic imao nekad dobru partiju 😀

Reply
milos мај 30, 2012 at 13:29

Ahahahaha, ali Lazic je stvarno krsina od igraca, evo i dalje se smejem. Covek sam ko duh dva puta na trojci, ali svi igraci Kragujevca, svi navijaci, pa i on sam, znaju da od kosa nema nista,ahahahaha

Reply
kalu мај 30, 2012 at 13:10

Miletova slika i od popa pobedile.:)

Reply
ShoNara мај 30, 2012 at 13:16

Montaza ili ne?! Ali Filip covic na ovoj slici ima kosu… 😀

Reply
ZVEZDA-KG мај 30, 2012 at 16:00

Pa vidi se da su igrali u jakim ligama. Mile Ilic je bio i u NBA-u!

Reply
KureDelija мај 30, 2012 at 13:08

Svaka cast momci samo meljite !!!!!!

Reply
ShoNara мај 30, 2012 at 13:06

Kljuc pobede u Kragujevcu da svi odigraju kako su odigrali u Pioniru i da Branko Lazic smiri zivce i da minutazu koristi za sve sem za pravljenje bespotrebnih faulova. Ja mislim da bi bio bolji potez da smo doveli Strahinju Milosevica da igra umesto Branka Lazica. Nemam ja nista protiv Lazica, borben je i cesto odigra finu odbranu, osim kad pretera i pocne da pravi faulove, ali mislim da bi Milosevic odigrao cak i bolju odbranu a u napadu bi bio dosta korisniji.

Reply
KureDelija мај 30, 2012 at 13:10

Da to bi bilo idealno. jos kad bi nasli jednog dobrog trojkasai pleja bilo bi super 😀

Reply

Leave a Comment