Moja Crvena Zvezda
Анализе

Сасари „меље“. Слаб старт Орлеана и Кахасола

Dzamar Jang se vraca u Pionir u dresu Orleana

Пре нешто мање од месец дана КК Црвена звезда је сазнала имена противника у УЛЕБ Еврокупу за сезону 2012/13. Тог момента могли смо само да нагађамо колико су могућности нашег клуба у конкуренцији француског Орлеана, италијанског Сасарија и шпанског Кахасола. Данас, када су све наведене екипе одиграле одређени број мечева у својим националним шампионатима неке ствари су далеко јасније.

Први противник чети Владе Вукоичића биће екипа француског Орлеана. Меч је на програму већ за десетак дана у београдском „Пиониру“ и свакако због те чињенице наши кошаркаши морају бити и јесу апсолутни фаворити. Француска екипа која је претходну сезону завршила у самом врху француске кошарке, у текућој сезони бележи неочекивано лоше резултате. Екипа чији је један од узданица некадашњи члан црвено-белог кошаркашког колектива Џамар Јанг у почетна четири меча националног шампионата забележила је свега један тријумф и то у последњем одиграном колу. Орлеан је код куће савладао екипу Роана резултатом 87:81, а пре тога ређали су се порази од Париза, Шолеа и Ле Мана. Оствареним резултатима Орлеан тренутно на табели француског кошаркашког шампионата заузима предпоследњу 15. позицију. До сусрета у Београду француски представник ће одиграти још један меч и то против екипе Шалона.

И други противник црвено-белих у УЛЕБ Еврокупу, екипа шпанског Кахасола из Севиље не може се подичити резултатима на старту сезоне. Екипа која у својим редовима има свега два шпанска кошаркаша, а за коју наступају и српски интернационалци Богдановић и Тепић у првих пет мечева АЦБ лиге само је једном осетила сласт победе и тренутно заузима 15. позицију у лиги од осамнаест клубова. Оно што свакако може да забрине Шпанце, а да охрабри наше момке је чињеница да је екипа из Севиље све мечеве које је губила, губила са великом разликом. Против Кахасола редом су славили Мурсиа (77:93), Каха Лаборал (70:90), Естудијантес (46:76) и Блусенс (61:82). Једини тријум „севиљски бербери“ су остварили у дуелу са Гран Канаријом (74:63).

Последњи, али у овом моменту свакако и најтежи противник црвено-белима биће екипа италијанског Сасарија. Сасари је тренутно лидер италијанске Беко кошаркашке лиге и из пет мечева имају исто толико тријумфа. Сасари је редом славио против Бјеле (79:67), Монтегранара (85:79), Кантуа (65:64), Венецие (93:92) и Скаволинија (100:90) и самим тим веч сада се може окарактерисати првим фаворитом у нашој групи. У играчком ростеру Сасарија нема нити једног играча који је некада имао везе са кошарком на нашим просторима, али се мора истаћи некадашњи играч Портланда Трејвис Динер. Ипак, и поред свих „обесхрабрујућих“ чињеница мора се истаћи да Црвена звезда у гротлу „Пионира“ сигурно може и овог противника бацити на плећа и да чињеница да Сасарри тренутно стоји боље од евролигаша Монтепаскија и Кантуа не мора ништа да значи.

Све у свему, када 7. новембра стартује такмичење у УЛЕБ Евркупу многе ствари ће бити јасније, а треба видети како ће све екипе реаговати када буду принуђене да играју у систему среда-субота.

Повезане вести

3 comments

CZHN окт 29, 2012 at 20:22

Trznuh se da smo vratili Janga…

Reply
ALcaponeDeLiJa окт 29, 2012 at 13:14

Ljut covek sto ga onaj seronja nije vodio u Milano :),pa poceo da se gubi 🙂

Reply

Leave a Comment