Moja Crvena Zvezda
БлоговиВладимир

Пробуђене авети прошлости

Кошаркашки клуб Црвена звезда више него заслужено поражен је у финалној серији кошаркашког плеј-офа за сезону 2011/12. Вечити ривал је заслужено на искуство стигао до трофеја и на томе му лично честитам. Међутим, поједине ствари које су се дешавале током финалне серије намерно на нашем сајту нису изношене управо у циљу смиривања тензија и нада да ће коначно у нашој кошарци побеђени честитати победнику, али исто тако и да ће победник достојанствено да се понесе у тријумфу.

Наравно, још једном се показало да су таква надања апсолутно немогућа. Али почнимо редом…

Током финалне серије, тачније након другог сусрета који је КК Црвена звезда решила у своју корист и изједначила на 1:1 у серији, вечити демагог српске кошарке Душко Вујошевић се након две године поново појавио. Наиме, дотични је нашао за сходно да медијске спекулације о поновном преузимању тренерске функције у КК Партизан, препише руководству КК Црвена звезда. Према његовој тврдњи, руководство клуба са Малог Калемегдана је тиме желело да дезавуише јавност и изврши додатни притисак на играче Партизана. Исти тај Вујошевић је такође изјавио како он финалну серију посматра уживо једино на мечевима на којима су црно-бели домаћини. Да ли му то смета што не долази на дербије када је Звезда домаћин? Па он би сам требао да се присети да је лично учествовао у уништавању институције зване „вечити дерби“. Ваљда има још људи у овој земљи који се сећају да је управо на инсистирање Душка Вујошевића забрањено навијачима Црвене звезде да присуствују дербијима на којима је Партизан домаћин. Да ли је очекивао да ће неко из редова КК Црвена звезда бити толико „луд“ да се не бави реципроцитетом?

Финална серија српског плеј-офа, на жалост руководства КСС-а (Бојић, Томашевић, Бодирога) отишла је и у четврти меч. Услед, извесно небитног такмичења одбојкашица, свака част нашим девојкама, серија је морала да напусти халу Пионир. КК Црвена звезда је наравно одлучила да се четврти меч игра у хали у Железнику, што је већ тада наишло на осуду КК Партизан. Пар дана су истицали како су забринути за своју безбедност. Шта су очекивали? Да ли је наш клуб требао да их дочека са хлебом и сољу? Да им клупа са трибине буде засута ружама? Зашто нису ургирали код својих моћника да се меч одигра у Београдској арени? Па довољно су током ове сезоне кажњавали и КК Црвена звезда и тренера Светислава Пешића да су без проблема могли да плате закуп хале. Управо ту су се појавили са својим коментарима ученици демагога Вујошевића, Тодорић и Даниловић.

Драган Тодорић, главни крадљивац кошаркаша у претходној деценији је истакао како клуб против кога су играли у финалној серији, он и име клуба не зна, није ништа учинио за њихову безбедност. Према њему су сви и играчи и руководство КК Партизан на наведеној утакмици били изложени невиђеном вређању. Ако се „господин“ Тодорић осетио као „прасе у Техерану“ то је само његова лична ствар, али ако је већ то помињао зашто није осудио навијача свог клуба који је на трећем сусрету финалне серије у централној ложи држао транспарент на коме се центар нашег клуба Петар Поповић упоређује за „излучевинама људског тела“. Како је уопште имао образа да изјави да су претње од стране КК Црвена звезда након више година „мира“ поново актуелне. „Господине“ Тодорићу, лично сте учествовали у деценијском уништавању КК Црвена звезда и свима је јасно да вам пројекат није успео. Наш клуб је пуних десет година био на самом дну, вода је била до грла, али нисте успели да нас удавите. Сада покушавате да учините поново исто, али јасно је свима да то овога пута нећете успети. Дотични је чак током серије покушавао и да глуми саветника тренера КК Црвена звезда, па се лично питао зашто један од највећих талената српске кошарке Немања Недовић нема већу минутажу. Навикао је Тодорић да отима Звездине играче, а јасно је да би волео Недовића да обуче у црно-бело, али то неће проћи.

На крају, главу је подигао и Предраг Даниловић. Свака част Пеђи на каријери. Био је велики играч, али је зато веома мали човек. Новинска издања од недеље 17. јуна објавила су вест по којој Даниловић напушта председничку функцију у КК Партизан. Даниловић је одмах то демантовао, а вест је прокоментарисао реченицом:

– То је апсолутно нетачно. Све је то смишљено како би се заташкала дешавања у Железнику. У хали је све било спремно да се догоди трагедија, али је она избегнута само захваљујући присебности руководства и играча КК Партизан.

Какву је то трагедију прижељкивао мали, велики Даниловић? Да ли би за њега била трагедија да је финална серија отишла у мајсторицу? Да ли се уплашио да би тиме прокламовани вечити шампион Србије у кошарци могао да остане без трофеја? Зашто се није забринуо када су играчима КК Црвена звезда досуђене две, благо је рећи смешне неспортске личне грешке? Шта би се догодило да су његовим пуленима свирани такви прекршаји? Много је питања на која нико из руководства тог клуба никада не одговори.

Ипак, сагу о Предрагу Даниловићу требало би окончати само једним питањем. Пеђа, шта се дешавало јуна 2007. године током финалне серије плеј-офа између КК Хемофарм и КК Партизан? Данашње претње великог, малог Даниловића новинару дневног листа „Блиц“ не желим ни да коментаришем.

Пишући све ово, нисам никако могао да дођем до неког ваљаног закључка, међутим, читајући коментаре посетилаца разних спортских сајтова угледах један стварно занимљив предлог. Наиме, извесни љубитељ кошарке је на све ове изјаве руководства КК Партизан сам себи поставио питање:

“Па како да заштитимо ЈСД Партизан?“

Дотични је дао и одговор:

“Најбоље да га преселимо у град у коме је настао!!!“

Ко је схватио, схватио је…

Повезане вести

26 comments

Bob јун 20, 2012 at 21:47

Ljudi, nema potrebe za ovolikim tenzijama. Izgubilo je svaki smisao (kako neko reče) kada su počeli neartikulisani-makijavelistički izrazi lica tipa DOMINIRAJ-OTIMAJ. Pokušavao sam u nekoliko navrata da vodim polemiku sa navijačima malog kluba, i jednostavno NE VREDI. Posle finala Kupa protiv Vojvodine prošle godne jedino što im je bilo bitno, bilo je to da su se približili Zvezdi po broju osvojenih trofeja. Sve nas nerviraju iste stvari, razumemo se, ali ipak smo mi Delije, Cigani i navijamo za najbolji klub na svetu. Tako treba i da se ponašamo. ipak smo mi MI, a oni su ONI. Pozdrav svima kome je srce crveno i belo.

Reply
Nedjo Pljevlja јун 20, 2012 at 02:06

I ja sam se, Ariljac, pitao – kada cemo reagovati na izjave ovih cirkuzanera siledzija, lopova i alkoholicara, koji, uzgred, sebe zovu „stoka sa tribine juzne“!!!? I, volio bih i da se nas klub oglasio jednim ovakvim ili slicnim tekstom, i mislim da ne bi pogresili, ali… Bolje i ovako, nego nikako… A, tebi Vladimire svaka cast na tekstu, uz jednu malu primedbu: Zao mi je sto (uz sve ovo) u vezi onih SMESNIH nesportkih licnih, kad su dobili 4 sl.bacanja i 2put loptu sa strane (a,izgubili smo 4 poena razlike…) nisi pomenuo sudiju vojinovica, inace iz Crne Gore, (kao i onaj debeli demagog…) tj Niksica… Jer, decko stalno nesto glumata na terenu, a naravno – uvek protiv nas… Valjda se udvara onim mocnicima iz partizana. I, koliko se secam (a, proveri) – on je, pored silnih nesportskih i tehnickih koje nam je odsudio, na jednom derbiju u prethodnom Pesicevom mandatu – iskljucio i Pesica!!!? Zasto to ne uradi sudija Belosevic, Mrdak ili neko treci, nego bas on!!!? Verujem da takvo njegovo sudjenje nije ni malo slucajno… A, nesto razmisljam – i onaj mustafa bi, po svim svojim kvalitetima, trebao dobiti neku vaznu funkciju u njihovom kk… Samo im on fali… I, tacno – treba ih preseliti u grad i drzavu u kojoj su nastali… jer – MNOGO SU SMESNI…

Reply
Aimar јун 19, 2012 at 15:47

Nepismeni,neobrazovani i neinteligentni Todoric,nasao da vredja jednog od najveceg trenera u evropi,Svetislava Pesica,to ima samo u ovoj drzavi i nigde vise! Blizi vam se kraj,gusili ste nas vise od decenije ali,ne i ugusili…Dusko Vujosevic,Todoric,Danilovic pricaju o nekoj regularnosti !? Svinja koja je na svakoj utakmici sudijama j***** majku,oca,dete mrtvo,prica o regularnosti,on je ugusio veciti derbi,svojom strasnom idejom da Delije ne prisustvuju mecu kada su oni domacini,a glodari se ponose njime….
Jednostavno,svi oni su stoka,ruglo grada i Srbije!!!

Reply
1. CZ јун 19, 2012 at 14:02

franjina gamad je pod scenarijom i diktatom iz vatikana, hrvatske i ovog izdajnickog rezima u zadnjih 11 godina, ukrala jos jedan sumnjivi trofej, jedan srpski klub nije sampion svoje drzave vec dugo. Stvarno bi mi najzad trebali da ih proteramo iz Beograda i naravno da ne priznamo nista sto su oteli za vreme okupacije Srbije od te antisprske jezuitske franjevacke bande lopova, kao sto nikad necemo priznati nezavisnost Kosova. Mi ,Zvezda i njeni navijaci, mozemo da lagodno postojimo i 100 godina bez trofeja jer smo Zvezda Beograd Srbija najveci najpopularniji klub sa najlepsim bojama, imenom, istinski sampioni kvaliteta, a jugoslovenski mali crni franjin klub zna da bez kss pehara ne moze opstati, treba im lazni sjaj, pa ga zato vise od nas ocajnicki zele, isto koliko zeli qrac u svojim rukama da dize gej lobi (koji kontrolise jsd projekat ) il ikoliko al kapone zeli kubansku cigaru u svojim ustima.

Trebali smo mi po njihovom ratnom modelu da ih lincujemo i gepekujemo lopove, stoku i sudije, ali onim koji odlucuju kod nas vrh borbe je bilo pljjuvanje, a gepekovanja kidnapovanja njihove dece unuka ucena iznuda… nista? Dokle cemo mi da izigravamo gospodu a svinje stoka da se sluze svim necasnim? Dokle ce oni da imaju kriminalce na tribinama i klubu, a mi drugarstvo i viziju postenja. Ili ce oni da postanu kao mi ili mi kao oni.
Severna armija bar u stilu svog naziva treba da se bori i pobije svu tu kriminalnu franjogorsku pratizansku stoku- todoric svinja i bojic dacic. pa neka i oni izvrse odmazu nad nekim iz KKCZ, ai to je zrtva za koju se mora biti spreman da se podnese u ratu sa banditima. siptarska stoko mars u zagreb. Srbija Beograd Crvena Zvezda.

Reply
vlado јун 19, 2012 at 13:53

Svaka cast, odlican komentar!

Reply
Saša јун 19, 2012 at 11:44

Одличан текст. Нека се нађе неко да демантује било шта. Све су то испљувци њиховог друида и моралне громаде Вујошевића. Иначе, тај врли тренер и велики стручњак (само за њихову лигу) је највећи уништитељ српске кошарке. Док се није појавио он и њихова “доминација“ ми смо имали кошарку која је стала уз раме чак и недодирљивим Американцима. Имали смо кошгетере, маштовите играче и праве кошаркашке зналце. То је био једини начин да им парирамо јер они немају тај виц у игри који не робује ни једном систему и који не може да предвиди нико. Кад се појавио “стручњак“ почиње суноврат. Усвајамо његову “лакат у зубе, прст у око и шака у стомак“ филозофију кошарке. Велики кошаркаши постају атлете и тучароши на паркету. Последица тога је фијаско на глобалном нивоу. Губимо од Кине, Аустралије, Костарике и остале бораније свјетске кошарке. Велики успјех нам сад представља било која медаља или пласман на олимпијаду или неко друго такмичење. Некад нам је био неуспјех све осим финала. Немамо играча који ће сигурно да постигне 20+ кошева без обзира ко је противник. Изгубили смо углед и више нас нико не респектује на терену. Наравно, Америма на физичком плану и форсирајући “дифендере“ по сваку цијену не можемо ни да примиришемо. Дошли смо сами на њихов терен. Терен физикалије на ком смо више него инфериорни али кога брига за то, партизан “доминира“ а друид и даље просипа памет и морално уздиже генерације њихових трагикомичних навијача.
Кад се појавила екипа (Звезда са Каријем, Кешељем, Бјелицом) која има смисла за кошарку (ону праву коју све мање људи памти) била је уз најаву друида Дулета буквално пребијена у финалу. Наставила се доминација успостављена пендрек титулама, Бахами титулом, гепек титулом и аут титулом (којом се њихови, дегенерисани накарадним системом вриједности, навијачи нарочито поносе).
Сад кад се назире крај “доминације“ у паници се јављају друидови следбеници. Али шта очекивати од искомплексираних бивших звездаша? Наш народ је одавно рекао “потурица гори од Турчина“.

Reply
SRBB јун 19, 2012 at 12:12

http://www.zurnal.rs/2012/06/19/todoric-pesic-zamutio-mulj-i-izvukao-novac/index.html ево га , г*вно је поново проговорило!
Потпуно си у праву, а нарочито је занимљиво када поменеш тројку из аута за титулу, неком окорелом гробару, њега обузме неко задовољство и са блаженим осмехом на лицу ти само каже „ДОМИНИРАЈ, ОТИМАЈ “ !!
Успеси Партизана су се негативно показали на нивоу репрезентације..
Они „доминирају“, а уз Крстића , ни једног правог играча у репрезентацију нису дали..
А тај велики Дуле Вујошевић је своје тренерске способности нарочито показао у репрезентацији СЦГ и ЦСКА

Reply
Ariljac јун 19, 2012 at 14:00

Nisi u pravu druze!Taj Vujosevic je izbacio dosta igraca za reprezentaciju,npr Marica za Australiju,Veselog za Cesku,Pekovica za Crnu Goru… 😀 😀

Reply
Ariljac јун 19, 2012 at 14:03

Ne mogu da se odlucim da li je bolji Vladin tekst ili tvoj komentar! 😀 BRAVO SASA!

Reply
SRBB јун 19, 2012 at 11:39

http://www.zurnal.rs/2012/06/19/todoric-pesic-zamutio-mulj-i-izvukao-novac/index.html ево га , говно је поново проговорило

Reply
Ariljac јун 19, 2012 at 08:51

Da nesto dodam:Dragan Todoric je,povodom medijskih spekulacija u vezi trenera,funkcionera i igraca Partizana,izjavio sledece-Sve su to prizemni udarci ali mi nismo pali s duda,nismo od juce.Naravno da ste u pravu „gospodine“ Todoricu,naravno da znate o cemu se tu radi pa VI ste taj oprobani recept koristili godinama na Crvenoj Zvezdi u svim sportovima!A sad vi nekome drzite pridike!?To je kao ono kad kaze sova vrapcu-GLAVONJO!?

Reply
Ariljac јун 19, 2012 at 08:16

Bravo Vlado!A bas sam razmisljao kad planirate da reagujete na ovo sve sto se desavalo i izjavljivalo…Znaju da su gotovi pa nas se plase. S VEROM U BOGA…

Reply
Dejan јун 19, 2012 at 01:32

Koji je to grad,zaista ne znam a volio bih znati???

Reply
hm јун 19, 2012 at 07:09

Zagreb

Reply
JedinoSever јун 19, 2012 at 01:06

Ko je ocekivao da posle 10 godina u mulju, uzmemo prenstvo posle 6 stabilnih meseci nije normalan. Verujem da sledece sezone treba ocekivati veliki iskorak i uzimanje titule. A da smo na najboljem putu, svedoce izjave vrhuske iz KK 32 Zagorska Divizija Zagrbacki Korpus.

Reply
Stefan јун 19, 2012 at 00:31

Ostala je zal sto se nije dogodila tragedija u Zelezniku.Trebali smo pobiti ta go.na…..

Reply
milos јун 19, 2012 at 00:01

Realnost je da je za nama jos jedna neuspesna sezona. Cvele, Nikolic i Nedovic nisu dobili priliku da napreduju, a opet su izostali rezultati. Ovo ciganisanje oko termina se nama obilo o glavu, ispalo je mnogo gore, jer bi naravno, a to izgleda Covic ne zna, mnogo bolja bila atmosfera u Pioniru. Mnogo pogresnih koraka dvojice iskusnih lisaca, Pesica i Covica, i sada ne znam kako, ali moraju expresno da naprave neki ozbiljan rez i da pocnu da se ponasaju kako dolikuje nasem klubu, a da plivamo u istim govnima sa crno-belom stokom.

Reply
Gile delija јун 18, 2012 at 23:57

Mafija se usrala svesni su da im je ovo bila poslednja titula koju su ukrali kumovskim i sramnim sudijskim vezama. Pa oni su pored kuma neskovica i slicnih ljigavaca za male pare prekrstili i registrovali i sudiju vojnovica iz cg u Novi Sad samo da nista ne prepuste slucaju u OSVAJANJU titula.Onaj mali jadni sudija u Zelezniku Vorkapic kad god je nesto dosudio protiv franjevaca tresao se sta ce mu reci ova dvojica pa to nema ni na skolskim takmicenjima.
Svesni su da od ove godine dolazi nasa era i sad pokusavaju da zastrasivanjima aktiviraju tadica, nikolica, dinkica, dacica, svinju dodika,vukadinovica DB, i ostalu bagru koja je unistila Srbiju a sa njom bi i nasu Zvezdu. E pa dalje nece moci.

Reply
van basten јун 18, 2012 at 23:57

odlican tekst,u kome se vidi da nisi ni u jednom trenutku pokazao mrznju ili ljubomoru prema komsijama za razliku od njih koji na svakom koraku to otvoreno cine.oduvek je taj danilovic bio neizivljen i bahat i kao cuveni dusko vujosevic opterecen zvezdom.nema vecih smradova u nasoj kosarci od njih dvojice.osetili su da smo malo ojacali i da covic ni malo nije naivan pa su se odmah uznemirili.kakvo je stanje u nasoj kosarci uopste se ne iznenadjujem niti nerviram sto ne ucestvujemo na olimpijadi.od kako su oni poceli da dominiraju srpska kosarka je propala i dok se ne budu ovde posteno osvajale titule nece nam biti bolje.

Reply
Nemanja јун 18, 2012 at 23:45

Odličan tekst samo ispravi ovo: ,, Navikao je Todorić da otima Zvezdine igrače, a jasno je da bi voleo Nedovića da obuče u crveno-belo, ali to neće proći.“ u crno – belo….

Reply
MILOS јун 18, 2012 at 23:44

tekst je odlican,i opet su svi drugi krivi samo mi nismo,pomalo me nervira vise ovo,ajde jednom recite kako jeste…uslovi u zelezniku su bili van pameti,i budite realni,zvezda nema ni tim ni igrace da ove godine pobedi cak i ovakav partizan…sledece verovatno moze,ali toliko mi je muka da vise pisete o vujosevicu,danilovicu,karadzicu,mazicu,pa zar je moguce da nas u svim sportovima toliko mrze oni za koje navija samo trecina srba,ako je tako,onda sa nama nesto nije u redu…

Reply
miloš јун 18, 2012 at 23:35

nista ne traje vecno pa ni mali usrani klub…kukaju na atmosferu u dvorani…pa njihovi glodarcici nece biti za crno ispod nokta Delijama…sto kaze moj drug i bolest se izleci,a kompleks nikada…samo jednu titulu da im uzmemo…i pocece njihov raspad…zivi bili pa videli…jer kao sto rekoh na pocetku NISTA NE TRAJE VECNO!

Reply
losmi јун 18, 2012 at 23:32

molim da procitate na kosarci.rs Fegeltija.Ono je prevrsilo svaku meru,onakvu kolicinu mrznje prema 1 klubu zaista nisam video.Lik je zreo za posmatranje ali definitivno

Reply
Djordje06 јун 18, 2012 at 23:22

Oooo oooo vi ste stokaa , ruglo grada i SRBIJE!!!

Reply
miki јун 18, 2012 at 23:20

Svi znaju da je Dusko Vujosevic milov crnogorac, i zato on ovde nema nikakvo pravo da kaze bilo sta! Treba ga proterati u crnu goru pa onda nek odatle lupeta gluposti!

Reply
Zvezdas po nacionalnosti јун 19, 2012 at 08:49

Debeli se izjasnjavao kao Srbin,ali jeste kao Milo,jer je i on bio veliki Srbin,a pre toga su bili Jugosloveni,a ustvari takvi bez obraza bi prodali sve za svoju guzicu,a da su pravi Srbi i Crnogorci znali bi za cojstvo i junastvo,a oni se brane od onih sto ih i ne napadaju tako sto oni njih napadaju da ne bi izgubili pozicije.

Reply

Leave a Comment